Майски празници в Сицилия 2018 - с полет от Варна

Италия - Сицилия
Програма


ДЕН-1 /
Полет от Варна – Катания. Трансфер до хотела. Свободно време.


ДЕН-2 /
Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време за плаж или полудневна екскурзия по желание: Чефалу.


ДЕН-3 /
Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Етна и Таормина.


ДЕН-4 /
Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Духът на Сицилия.


ДЕН-5 /
Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Ериче и Седжеста.


ДЕН-6 /
Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Палермо и Монреале.


ДЕН-7 /
Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Какамо.


ДЕН-8 /
Трансфер до летището за полет Катания – Варна.


 


Резервации:
Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване


Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 
30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa


Полетно разписание:
Варна – Катания 15:10 / 16:00
Катания – Варна 12:30 / 14:20


Забележки: • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.Допълнителни екскурзии


Екскурзии Сицилия Сезон 2018


Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.Екскурзия Вид

Цена за възрастенЦена дете


2 – 11.99 г.


   

в евров евро


Чефалу Полудневна

3015


Ериче и Сиджеста Целодневна

4520


Етна и Таормина Целодневна

8040


Палермо и Катедралата в Монреале Целодневна

5530


Какамо Полудневна

4020


Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO

Полудневна4020


Пакет – 3 екскурзии:

  • Етна и Таормина

 • Какамо

 • Ериче и Сиджеста


 

15075


Пакет – 4 екскурзии:

  • Етна и Таормина

 • Какамо

 • Ериче и Сиджеста

 • Чефалу


 

17085


Пакет – 5 екскурзии:

  • Етна и Таормина

 • Какамо

 • Ериче и Сиджеста

 • Чефалу

 • Духът на Сицилия


 

210105Чефалу (полудневна екскурзия)


30 евро / 15 евро (деца 2 – 11.99 г)


Чефалу е малко китно рибарско селище, което е запазило своята автентичност. Дългата централна улица се пресича от десетки по малки тесни странични улички, чиито срещуположни, боядисани в светли тонове къщи, са толкова близко, че спокойно могат да си подават през прозорците разни неща. Градът е построен под огромна канара, наподобяваща крепост, в подножието, на която се е сгушил един от най-елегантните главни площади в Сицилия – Дуомо и величествената норманска катедрала от 12 в. Построена е по волята на Роджер ІІ, първият нормански крал. Според легендата, флотът му попаднал на буря и бил захвърлен в бреговете на Чефалу, където, като по чудо се спасили. В знак на признателност към Богородица е вдигната църквата. Прославената мозайка в абсидата на Христос Вседържител е първата от този вид сицилиански образи.


Недалеч от катедралата се намира музеят Мандралиска със сбирка от монети, гръцки и римски артефакти и една изключителна картина –„Портрет на непознат моряк” от най-изтъкнатия ренесансов живописец на Сицилия – Антонело да Месина.


Интересна е перачницата “лаватойо”, което означава място за пране, от времето на норманите, които са използвали течащата река като основа за изграждането на няколко малки басейна и каменни прагове, където е удобно да се пере. Връщане в хотела.


Eриче и Седжеста (целодневна екскурзия)


45 евро / 20 евро (деца 2 – 11.99 г)


След закуска отправяне към Ериче. Удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини заедно с красивото крайбрежие на Сицилия създават всички предпоставки за една запомняща се екскурзия.


Ериче е привлекателен с разположението си, откъдето се открива чудесна гледка: кацнал е на 750 м над пристанище Трапани, с криволичещите си улички, пресечки и старинни площади. Крепости, кули, бойници, църкви и манастири… редом с обикновени домове, ресторанти, даже банката и полицията – абсолютно всичко е дялан камък.


Основни забележителности тук са катедралата от 16 в. и норманската Венерина Крепост от 12 в. намираща се на мястото на Ерикс, крепост и древно светилище още от елинско и финикийско време.


Следобед отправяне към археологическата зона на Седжеста, за да се посети древния дорийски храм и амфитеатъра. Според мита първото селище, което не е извадено на повърхността от археолозите, е основано от троянските спътници на Еней – Елимите.


В Сицилия има много великолепни гръцки храмове, но никой не е разположен сред такава красива природа, както Седжеста. Дорийският храм /426-416 пр.хр./ от кафеникав камък, който е опасан почти изцяло от плитко дефиле, се издига във величествено усамотение в прекрасната местност. На около 2 км се намира изящен древногръцки театър от 3 в. пр. хр. Амфитеатралното разположение на седалките за зрителите е изградено по хълма, известен като Монте Барбаро (Monte Bàrbaro), на 305 метра над морското равнище. Вечер през лятото се изнасят представления в него.


Eтна и Таормина (целодневна екскурзия)


80 евро / 40 евро (деца 2 – 11.99 г)


Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска.


Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м.Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”. По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/.


Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/ 41 евро (4 – 12г)


Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро).


Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от 3 в. пр. хр. – величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” – любимо място на Лиз Тейлър, площад „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града.


Също така има богат избор на прекрасни сладодедаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири.


Вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро


Посочените входове са актуални към 17.10.2016г., възможни са промени!


Връщане в хотела за вечеря.


Палермо и Монреале (целодневна екскурзия)


55 евро / 30 евро (деца 2 – 11.99 г)


Ранно отпътуване от хотела. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо.


В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите.Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура.


Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големия пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари – ярък, жив спектакъл, пълен с викове.


Групата се събира отново, тъй като предстои панорамен тур из Палермо с автобус, като се минава през улица Либерти направена по подобие на Шанс Елизе в Париж и засадена с дървета джакаранти, Театро Политеама, посветена на Джузепе Гарибалди, промишленото пристанище, яхтеното пристанище, където са акостирали финикийците преди 2800 години, монумента посветен на загиналите в борбата срещу мафията, пиаца Марина, двореца на инквизицията – Киарамонте Стери, дървото посадено в деня на независимостта, църквата Санта Мария де ла Катена, Порта Феличе, площад Гай Юлий Цезар, където е централна гара Палермо, след което се отправяме към Монреале – кралският хълм, седалището на норманските крале.


Отпътуване за Монреале. Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет.


Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!


Вход за църквата Марторана – 2 евро


Вход за Катедралата в Монреале – 3 евро


Вход за катакомбите на Капуцините – 6 евро


Вход за Театро Масимо – 8 евро


Посочените входове са актуални към 17.10.2016 г., възможни са промени!


Връщане в хотела за вечеря.


Средновековният замък на Какамо (полудневна екскурзия)


40 евро / 20 евро (деца 2 – 11.99 г)


Какамо е средновековно градче с 9000 човека население, опасващо най-запазения и втори по големина едноименен замък в Италия с начало на строеж 1094 г.


Екскурзията стартира с посещение на замъка по време, на която ще се потопите в миналото и ще почувствате историята на Сицилия.


Замъкът Ви предлага да разгледате абсолютно автентичните затворнически килии от Средновековието, казани за катран, тронна зала с гербовете на фамилиите и предлага възможност да се насладите на невероятни гледки към езерото Розамарина и Тиренско море. Той разполага с богата оръжейна колекция, някогашна собственост на знатните фамилии, управлявали замъка и града.


Свободно време за разходка из средновековния град и обяд на свободна програма или


по желание и при предварителна заявка, възможност за обяд на меню в ресторанта на замъка „А Кастелана“ (A Castellana).


Менюто включва: първо и второ ястие, по чаша червено или бяло вино, хляб, минерална или газирана вода. Цената е 12 евро на човек и се заплаща допълнително на място. Има възможност за поръчка и от а-ла-карт листа.


Необходими са удобни обувки, с нехлъзгащи се подметки.


Духът на Сицилия, с дегустация на известните сладки FIASCONARO (полудневна екскурзия)


40 евро / 20 евро (деца 2 – 11.99 г)


Тази екскурзия ще ви отведе до планинските релефи на Мадоние, със своите върхове, достигащи почти 2000 м надморска височина. Малките сицилиански селца, изградени от варовици са кацнали на голи хълмове и изглеждат все едно са излезли от сънищата. През закътаните малки улички старите хора заглеждат непознатите с любопитство, но не и недружелюбно. Ще се насладите на интересна панорама с постоянно променящи се сцени: Тиренско море, западния бряг на Палермо и не на последно място Еолийските острови. Докато се наслаждавате на великолепната гледка към планините и брега, ще имате възможност да усетите духа на ежедневния живот на малките сицилиански села.


&a


Цената включва:


 • Самолетен билет с чартърен полет с авиокомпания Mistral Air

 • Летищни такси

 • Регистриран багаж 15 кг и 7 кг ръчен багаж

 • 7 нощувки в избраният хотел

 • Трансфер летище – хотел – летище

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънсс ДЗИ

 • Представител на туроператора с български език за целия престойЦената не включва:


 • Общинска такса – 7 евро за целия престой. Заплаща се на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.

 • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара

 • Допълнителни екскурзии


Цени и хотели:
хотел Santa Lucia на цена от 950
Цените са в ЛЕВА, в стандартна стая, закуска и вечеря с включени напитки, с включени летищни такси, за резервации направени до 13.03.2018 г.

Стандартна стая Човек в двойна стая Единична стая Двойна стая 3 възр. в двойна стая 4 възр. в двойна стая 2 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г. В двойна стая 2 възр. С 2 деца 2 – 11.99 г. 3 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г.
19.05.2018 г. 950 1130 1900 2740 3580 2640 3380 3480
27.09.2018 г. 970 1150 1940 2800 3660 2700 3460 3560


хотел Costa Verde на цена от 950
Цените са в ЛЕВА, в стандартна стая, закуска и вечеря с включени напитки, с включени летищни такси, за резервации направени до 13.03.2018 г.


Стандартна стая Човек в двойна стая Единична стая Двойна стая 3 възр. в двойна стая 4 възр. в двойна стая 2 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г. В двойна стая 2 възр. С 2 деца 2 – 11.99 г. 3 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г.
27.09.2018 г. 950 1170 1900 2830 3760 2440 3190 3370


хотел Fiesta Resort на цена от 1160
Цените са в ЛЕВА, в стандартна стая, закуска и вечеря, с включени летищни такси, за резервации направени до 13.03.2018 г.

Стандартна стая Човек в двойна стая Единична стая Двойна стая 3 възр. в двойна стая 4 възр. в двойна стая 2 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г. В двойна стая 2 възр. С 2 деца 2 – 11.99 г. 3 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г.
19.05.2018 г. 1160 1350 2320 3340 4360 2830 3700 3850
27.09.2018 г. 1180 1370 2360 3400 4440 2890 3780 3930

 хотел Acacia Resort на цена от 1300
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА, в SUPERIOR стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси, за резервации до 13.03.2018 г.

Стандартна стая Човек в двойна стая Единична стая Двойна стая 3 възр. в двойна стая 2 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г. В двойна стая 2 възр. С 2 деца 2 – 11.99 г. 3 възр. С 1 дете 2 – 11.99 г. 1 възр. И 1 дете – 2 -11.99 г. В двойна стая
19.05.2018 г. 1320 1610 2640 3780 3580 4520 4720 2460
27.09.2018 г. 1300 1590 2600 3720 3520 4440 4640 2420
19.05.2018 - 26.05.2018
27.09.2018 - 04.10.2018
Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.