Скандинавски столици + Зогнефиорд под лятно слънце - 07.07.2018 | от ВАРНА и СОФИЯ

Дания - Копенхаген

8 дни / 7 нощувки


Дати: 07.07.2018 - 14.07.2018

Цени от София и Варна:
при ранно записване до 15.04.18 - 1499 евро/2932 лева
стандартни цени - 1551 евро/3033 лева

Варна/София - Копенхаген - Осло - Берген + Зогнефиорд - Стокхолм - Хелзинки – София/Варна
Маршрут

София / Варна – Копенхаген

Програма

Полет с авиокомпания Wizz air от София в 14:05 и пристигане в Копенхаген в 15:50 часа.
Полет от Варна в 16:50 и пристигане в Копенхаген в 18:40 часа.
Трансфер от летището и настаняване в хотел Cornwell Holte https://www.comwellholte.dk/ или подобен. Нощувка.

Маршрут

Копенхаген

Програма

Закуска. Обзорната екскурзия на Копенхаген ще ни представи кралската резиденция Амалиенборг – истински шедьовър на датската архитектура, Двореца Кристиансборг, в който под един покрив съжителстват датският парламент /цели 1000 години!/, Върховният съд на страната и офисът на премиера, Кралската опера, , канала Nyhavn с накацалите край него симпатични ресторантчета и кафенета, фонтана Гелион и др. Всеки четвърти датчанин живее тук, в града на „Малката Русалка”, чиято грациозна бронзова фигура е символът на Дания и една от ...най-фотографираните жени в света! Следобяд отпътуване към Гьотеборг. Можете да се насладите на Замъка на Хамлет (отвън). Свободно време. Нощувка в хотел Scandic Backadal Hotel https://www.scandichotels.com/hotels/sweden/gothenburg/scandic-backadal или подобен.

Маршрут

Осло

Програма

Закуска и отпътуване към Осло. Обзорна екскурзия в Осло. Норвежката столица наброява едва половин милион жители, но е една от най-големите по площ в Европа. Само една пета от нея е застроена, останалата част са острови, езера и гори. Осло е най-значимото пристанище на Норвегия, средище на норвежкото изкуство и култура. Символ на града е Кметството с двете си огромни кули. Сред забележителностите, които ще видим, можем да откроим Кралския дворец, Парламента, Националния театър, Операта, както и средновековната крепост Акерсхус, строена в периода 1299 – 1319 година – една от най-старите сгради в града, дала подслон и на Музея на норвежката съпротива през Втората световна война. Истинска естетическа наслада представлява паркът Флогнер, където ще видим и много от 200-те скулптури, дело на известния норвежки скулптор Густав Вигеланд. Свободно време. Oтпътуване за Гейло. Нощувка в хотел Guriset Hotel http://www.guriset.no/ или подобен.

Маршрут

Гейло – Берген и круиз по Зьогнефиорд

Програма

Закуска. Отпътуване за Берген. По път, по желание и срещу доплащане – круиз до Зогнефиорд. Това е най-големият фиорд в Норвегия, наричан е Кралят на фиордите, и е втори по големина в света. Влиза на 204 км навътре в сушата, около 1200 метра е дълбочината на водите му. В течение на милиони години те са дълбали земната повърхност, за да се получи днешния уникален природен феномен. На фона на стръмните планински склонове, издигащи се на стотици метри над водата, плаващите в нея океански лайнери изглеждат като детски играчки. Слизане от кораба и продължаване за Берген. Нощувка в хотел Scandic Flesland https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-flesland-airport или подобен.

Маршрут

Берген - Стокхолм

Програма

Закуска. Екскурзия из Берген- град под закрилата на ЮНЕСКО и Европейска столица на културата. Район, който идеално съчетава природа, култура и градски живот през цялата година.Тук ще видим емблематични за града места като старинния квартал Hanseatic Bryggen с колоритно боядисаните в цветовете на дъгата средновековни сгради, крепостта Hacon, рибния пазар и др.
Трансфер до летището за полет в 14:00 от Берген. Кацане в Стокхолм в 15:20.
Трансфер и настаняване в хотел Quality Friends https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/solna/quality-hotel-friends/ или подобен. Нощувка.

Маршрут

Стокхолм - Хелзинки

Програма

Закуска. Обзорна екскурзия в шведската столица. Стокхолм, наричан още Северната Венеция, е не само родно място на световноизвестни личности като Грета Гарбо, Ингрид Бергман, Алфред Нобел и др. , но и политически, икономически и културен център на страната. Ще започнем с изкачване на Градската кула, от която се открива прекрасна панорамна гледка към разположения на 14 острова град. След това ще проникнем в сърцето на Стокхолм – старата му част на острова Гамла стан, където всъщност преди повече от седем столетия се ражда днешният космополитен град. Гамла стан се счита и за един от най-добре запазените средновековни градски центрове в Европа. Каменистите улички, осеяни с магазини за сувенири, работилници и заведения, ще ни отведат до Кралския дворец,наследник на дворцовия комплекс Тре Кронор, изгорял след пожар през XVII век. Всеки ден на площада пред двореца се извършва тържествената смяна на кралския караул. В Гамла стан се е намирала стокхолмската стокова борса. Сега тя е превърната в музей на Алфред Нобел, тук е и щаб-квартирата на Шведската академия на науките, която всяка година определя лауреатите на Нобеловата награда за литература. Какво още? Ще посетим и Vasa Museum, морският музей на Стокхолм, разположен на остров Юргорден в центъра на града, където се намира и напълно запазеният военен ветроходен кораб „Васа” от XVII век, с 64 оръдия на борда, построен за тогавашния шведски крал Густав II Адолф.Бил е потопен през 1628 година и изваден от Балтийско море три столетия по-късно. Свободно време. Вечеря и нощувка в каюта на борда на кораб на път за финландската столица Хелзинки.

Маршрут

Хелзинки

Програма

Закуска на борда на кораба. Сити тур на Хелзинки, където ще видим прекрасния архитектурен ансамбъл на Сенатския площад, живописния търговски площад Kauppatori, където се продават плодове, цветя и други стоки, катедралата Tuomio kirkko, построена през XIX век, катедралата Temppeliaukio kirkko изградена в скала, с невероятна акустика.Ще завършим с Успенския православен събор в неовизантийски стил /входът не влиза в цената/.
Нощувка в хотел Scandic Grand Marina https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandic-grand-marina или подобен.

Маршрут

Хелзинки – Варна

Програма

Закуска.
За клиенти от Варна – полет в 17:40 от Хелзинки и кацане във Варна в 20:40.
За клиенти от София – полет в 13:25 от Хелзинки, 16:50 Истанбул, 19:25 Истанбул, 20:45 София.

07.07.2018 - 14.07.2018 - 2932 лв.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 1499 евро / 2932 лв. при записване до 15.04.2018
Стандартна цена за отпътуване от София: 1551 евро / 3033 лв. с включени летищни такси.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 1499 евро / 2932 лв. при записване до 15.04.2018
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 1551 евро / 3033 лв. с включени летищни такси.

Цената е на човек в двойна стая и включва:
Самолетен билет София/ Варна – Копенхаген и Хелзинки  - София/ Варна
Летищни такси
Самолетен билет Берген - Стокхолм
Чекиран багаж до 20 кг + 7 кг ръчен
Трансфер летище – хотел – летище
1 нощувка със закуска в Копенхаген в хотел Comwell Holte hotel Cornwell Holte https://www.comwellholte.dk/ или подобен
1 нощувка със закуска в Гьотеборг в хотел Scandic Backadal Hotel https://www.scandichotels.com/hotels/sweden/gothenburg/scandic-backadal или подобен.
1 нощувка със закуска в Гейло в хотел Guriset Hotel http://www.guriset.no/ или подобен
1 нощувка със закуска в Берген в хотел Scandic Flesland https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-flesland-airport  или подобен
1 нощувка със закуска в района на Стокхолм хотел Quality Friends
https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/sweden/solna/quality-hotel-friends/  или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря на борда на круизен кораб в ДВУМЕСТНИ „ С” клас каюти
1 нощувка със закуска в Хелзинки в хотел Scandic Grand Marina https://www.scandichotels.com/hotels/finland/helsinki/scandic-grand-marina или подобен.
Транспорт с климатизиран автобус по маршрута
Фериботни билети от Хелзингор до Хелзинборг
Обзорна екскурзия из Копенхаген (3 часа)
Обзорна екскурзия из Осло (3 часа)
Обзорна екскурзия из Берген (2 часа)
Обзорна екскурзия из Стокхолм с посещение на морския музей Васа (3 часа)
Обзорна екскурзия из Хелзинки (3 часа)
Екскурзоводско обслужване с превод на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на фирмата - организатор

Цената не включва:
Входни билети за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.
Градски такси
Бакшиши
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Круиз из Зогнефиорд – 35 евро

Минимален брой участници: 25

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина:
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение. 

Допълнителни екскурзии:
Круиз из Зогнефиорд
Цена: 70 лв.
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.


Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.