Непознатата Грузия от Варна

Грузия - Тбилиси
Дата 26.05-30.05.18

Цена : 1750 лв/човек


5 дни / 4 нощувки

Маршрут

Варна - Истанбул- Тбилиси

Програма

Отпътуване от Варна в 03:55, кацане в Истанбул в 04:55 часа. В 06:25 часа полет от Истанбул, кацане в Тбилиси 09:45. Трансфер от летище.
Панорамна обиколка на Тбилиси. Започваме от Стария град, ще посетим църквата Метехи от XIII век, синагогата, катедралата Сиони от VI-VII век, най-старата базилика в Тбилиси Анкхискати. Посещение на Националния музей на Грузия , където се съхранява уникална колекция от сребърни и златни артефакти и бижута от пред християнския период.
Настаняване в хотела и свободно време за почивка и обяд (допълнително заплащане).
Следобед продължаваме тура с посещение на крепостта Наркита от IV век, от която се открива невероятна гледка към стария град. Продължаваме с посещение на подземните Серни бани от 17ти век.
Вечерта ще имате възможност да се насладите на вечеря в традиционен грузински ресторант с фолклорна програма.

Маршрут

Тбилиси - Гори - Уплицикхе - Мцхета - Тбилиси

Програма

След закуска в хотела се отправяме към Гори, родното место на Сталин. Ще спрем за снимки и продължаваме към скалния град Уплицикхе. Името на грузински означава буквално "Крепост на Господ". Този древен скален град в източната част на Грузия е разположен на левият бряг на река Мтквари, на около 10 км източно от град Гори. Отпътуване до Мцхета (забележителност в списъка на ЮНЕСКО) на 20 км от Тбилиси, древна столица на грузинското кралство от 3-ти век преди Христа до 5 век след Христа. Следва посещение на голямата Източно Православна Катедрала Светитсковели (Svetitskhoveli), чиято история е от 4 век, а в днешният си вид е завършена през 1029 година. Археолозите го считат за едно от най-старите градски селища в Грузия. От 2007 година е в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО. Разглеждане на историческия и архитектурен комплекс Джавари, манастир - строен в зората на грузинското християнство, между 585 и 604 година, който и до днес е едно от свещените места за поклонение на вярващите християни. Вечерта връщане в Тбилиси и нощувка.

Маршрут

Тбилиси - Бодбе - Сигнаги - Велисцихе - Цинандали -Телави - Тбилиси

Програма

Закуска в хотела. Отпътуване към региона Какхети. Само на час път западно от столицата Тбилиси, тук се произвежда повече от 60% от виното в Грузия. Отглеждат се над 500 сорта грозде, като регионът има традиции датиращи от повече от 8000 години и се смята за родното място на винопроизводството в световен мащаб. Сортовете не са от най-познатите (някога да сте чували за саперави, мцване или чинури? В краен случай може и да ви е познато ркацители), а стилът на винопроизводство не е традиционен по съвременните стандарти (голяма част от ферментацията се случва в глинени съдове, наречени квеври), но няма да срещнете някой, който да се оплаква от вкуса на виното. Посещение на манастира Бодбе посветен на света Нино. Тук се намират мощите на светицата. Тя е живяла през IV в. и е докарана като робиня от Кападокия. Много скоро тя се прочува като лечителка и в името на Исус Христос и успява да помогне дори на грузинската царица. Посещение на укрепения град Сигнаги. Градът е запазил типичната си архитектура и предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини. Отправяме се към Велисцихе и ще се насладим на прочутото грузинско гостоприемство с дегустация на местни вина и продукти. Ще видите старинните начини за прозиводство на вино с преси и квеври за отлежаване. Отпътуване за Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на 19 в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. Посещение на музея на винарната и красивия парк. Следва посещение на Телави – столицата на Кахетинска област. Тук ще посетим местния пазар отрупан с пресни плодове и зеленчуци, месо и риба.Привечер връщане в Тбилиси. Нощувка.

Маршрут

Тбилиси - Казбеги - Църква Гергети Тринити - Ананури - Тбилиси

Програма

Закуска в хотела. Рано сутринта отпътуване за района на планината Казбеги. Пътят на Грузинската военна магастрала, по които ще минем е много романтичен и живописен. От едноименния град Казбеги , известен с живописното си разположение в планините на Голям Кавказ, се отправяме на 2-часов пешеходен преход до църквата Гергети Тринити от XIV век на 2170 м надморска височина. Оттам при хубаво време се разкрива впечатляваща гледка към връх Казбек – 5047м. Можете и да наемете за предвижването джип 4х4 - 40долара на кола с 6 места/. Следва връщане обратно към Тбилиси, по пътя – посещение на архитектурния комплекс Ананури /17в/, от където се вижда река Арагви. Вечерта връщане в хотела и нощувка

Маршрут

Тбилиси-Варна

Програма

Закуска в хотела. Свободно време за разходка и покупки из града. Освобождаване на хотела на обяд. Около 15 часа трансфер към летището за полет в 17:20 за Истанбул, кацане в 18:55.

По желание можете да се разходите в центъра на Истанбул и да вечеряте в местен ресторант.

01:20 излитане от Истанбул, 02:25 кацане във Варна.Забележка : Програмата е предварителна и са възможни промени.

26.05.2018 - 30.05.2018 - 1750 лв.

Цената включва: • Самолетен билет за полет Варна– Истанбул – Тбилиси – Истанбул – Варна с лет. такси

 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел кат. 3*

 • Трансфери летище-хотел-летище;

 • Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;

 • 1 вечеря в местен ресторант

 • Дегустация на вина в местна винарна

 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата

 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/

 • Водач от фирмата организатор при 10 души


Цената НЕ включва:


 • Обяди и вечери

 • Входове неупоменати в програмата

 • Джипове 4х4 в Казбеги до църквата Гергати Тринитатис

 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

 • бакшиши

Съгласно закона за електронната търговия, този сайт е с рекламна цел и съгласно чл. 80 от ЗТ.може да получите повече информация в нашите офиси и офиси на партнъорите ни.